RELEASE RHINO 6 ONBEKEND

Regelmatig krijgen wij de vraag wanneer Rhino 6 uitkomt. Helaas hebben wij geen antwoord op deze vraag. McNeel, de ontwikkelaar van Rhino, doet nooit uitspraken over releasedata.

Terug in de tijd
Tussen de laatste drie releases van Rhino zat steeds een periode van vier/ vijf jaar. De eerste versies volgden elkaar sneller op. Aangezien er geen vast patroon te ontdekken is kunnen we niet voorspellen wanneer de volgende versie uitkomt. Kijk voor een volledig overzicht van de ontwikkeling van Rhino op: The history of Rhino.

Rhino WIP
Er is momenteel voor Rhino 5 licentiehouders een Rhino WIP (Work-In-Process) beschikbaar. Dit is een testversie. Rhino WIP heeft verschillende fasen waarvan iedere fase tenminste zes maanden duurt. Wanneer het grootste gedeelte van de ontwikkeling klaar is, zal er een beta versie uitkomen. Als na de beta versie blijkt dat alles stabiel is en werkt dan zal Rhino 6 beschikbaar zijn. Het is niet bekend wanneer de beta versie uitkomt.

Beleid McNeel
McNeel heeft als beleid dat er pas een nieuwe versie uitkomt als deze echt goed werkt en een substantiële verbetering en aanvulling is op de vorige versie. Andere softwareproducenten brengen elk jaar een nieuwe release uit, maar deze releases bevatten vaak niet zo veel vernieuwingen. De afgelopen periode is McNeel druk bezig geweest met de ontwikkeling van Rhino voor Mac. Hierdoor laat de release van Rhino 6 waarschijnljk ook langer op zich wachten.

Zodra er meer bekend is over Rhino 6 zullen wij u uiteraard informeren.

Privacy- en Cookiebeleid