Rhino 6 voor Mac release

Rhino 6 voor Mac release

Sinds augustus is Rhino 6 voor de Mac uit.

 

Hiermee hebben Mac gebruikers eindelijk (bijna) alle functionaliteit beschikbaar die Windows gebruikers al een tijdje hebben. Er is een overzicht beschikbaar waarin te zien is wat de verschillen zijn tussen de twee versies: vergelijk Rhino 6 voor Windows en Mac.

Zo heeft de versie voor Mac nog gelimiteerde mogelijkheid voor Developer Tools en Plugins (wel volledige Grasshopper). Hieraan wordt hard gewerkt en deze functionaliteit zal binnenkort (via een update) beschikbaar zijn. Tevens zijn worksessions (nog) niet mogelijk. Rhino 6 for Mac is compatible met 45 bestandsformaten. Dit is minder dan de Windows versie (met 52 bestandsformaten) maar zeker ruim voldoende om samen te werken met heel veel andere programma’s. Rhino 6 for Mac heeft echter ook functies die niet beschikbaar zijn in Windows. Zo is het mogelijk om snel tussen verschillende versies van een model te bladeren. Deze Versions functie maakt gebruik van de Auto Save in macOS. Kijk voor meer informatie op:
Versions Rhino 6 for Mac: https://wiki.mcneel.com/rhino/mac/autosaving
Auto Save macOS: https://support.apple.com/nl-nl/HT202255

Ook biedt Rhino 6 voor Mac de mogelijkheid om de interface in Dark Modus weer te geven. Dit is iets wat Mac gebruikers kennen van andere programma’s. Met het uitbrengen van Rhino 6 for Mac heeft McNeel een grote stap gemaakt om Apple gebruikers een gelijkwaardige Rhino ervaring te bieden. Rhino licenties zijn daarom tegenwoordig besturingssysteem onafhankelijk en zowel voor Windows als Mac te gebruiken.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 -314 44 10.

 Rhino 6 voor Mac scherm 2Rhino 6 voor Mac scherm

 

Privacy- en Cookiebeleid