Rhino 6 voor Windows

Rhino 6 voor Windows

Rhino 6 voor Windows is beschikbaar.

 

Eric Eelman, onze Rhino specialist vertelt u er graag meer over. Rhino 6 voor Windows is uit en bevat ontzettend veel vernieuwingen. Het zijn er teveel om in dit artikel uiteen te zetten. Hieronder volgt een overzicht van de meest in het oogspringende aanvullingen.


Grasshopper

 

Grasshopper

Grasshopper is uit de beta fase en volledig geïntegreerd in Rhino. Dit zal zorgen voor een (nog) stabieler programma. Na ongeveer tien jaar ontwikkeling is Grasshopper uitgegroeid tot een zeer compleet programma. Kijk hier voor een overzicht van de vernieuwingen in Grasshopper.


Presentatie

Presentatie

De presentatie van het ontwerp is belangrijk. Tijdens elke fase van het ontwerpproces moet er gecommuniceerd worden met bijvoorbeeld klanten of opdrachtgevers. Rhino 6 bevat verbeteringen voor de presentatie. Met grote veranderingen voor renderen, materialen of het opslaan van een viewport, is het makkelijker gemaakt om een model te presenteren. Klik hier voor een overzicht van de aanpassingen voor presentatie.


Weergave

Weergave

Rhino heeft een nieuwe weergavemethode. Hierdoor is de weergave in Rhino sneller, stabieler en wordt de nieuwste grafische hardware ondersteund. Als resultaat zullen er veel minder GPU-specifieke haperingen zijn en zullen overgangen veel vloeiender verlopen, zelfs met zeer grote modellen. In sommige gevallen kan de schermreactiesnelheid met 300% verbeteren. Klik hier voor een overzicht van weergaveverbeteringen.


Documentatie

 Documentatie

Modelleren is maar een deel van het ontwerpproces. Er moet ook duidelijk gemaakt worden hoe het ontwerp gemaakt kan worden. Hiervoor zijn veel verbeteringen aangebracht in de documentatie workflow. Zo is de interface voor annotatie stijlen volledige opnieuw vormgegeven. Daarnaast wordt het werken met DWG’s nog beter ondersteund. Verder kan RichText (Windows lettertypen) nu overal gebruikt worden. Kortom,  het 'hoe en wat' van een ontwerp kan veel makkelijker verduidelijkt worden. Klik hier voor een overzicht van de vernieuwde documentatiemogelijkheden.


Licentie en administratie

Licentie en administratie

Er is hard gewerkt om de installatie, licentiebeheer en configuratie (nog) makkelijker te maken. Ook is er een nieuwe optie om via de Cloud Zoo licenties te beheren. Klik hier voor de systeemeisen van Rhino 6.  Een overzicht over licentie en administratie is hier te vinden.


Make 2D
Make2D

 

De Make2D functie is volledig herschreven om snellere, betere en aanpasbare resultaten te geven. Het overzicht van de nieuwe mogelijkheden voor Make 2D staat hier.


Rhino verbeteringen

Rhino verbeteringen


Er zijn honderden kleine bugs opgelost in Rhino 6 en verschillende, vergelijkbare functies zijn samengevoegd om het programma overzichtelijker te maken. Klik hier voor een overzicht van de verbeteringen.

Ontwikkelaarsplatform

Ontwikkelaarsplatform

Rhino is meer dan alleen een modelleertool. Met een grote collectie plug-ins en vrij beschikbare ontwikkeltools, wordt Rhino geleidelijk aan een platform voor iedereen die de grenzen van het ontwerpen willen opzoeken. Er zijn grote verbeteringen doorgevoerd in de gratis SDK’s met API verbeteringen, de documentatie is verbeterd en er is meer toegang tot Rhino functies via Grasshopper.

Lees alle details over het vernieuwde ontwikkelaarsplatform.


Serengeti
Serengeti

Rhino wordt continue verbeterd, ook nu Rhino 6 uit is. Rhino gebruikers hebben toegang tot de Serengeti communtity en de Work-In-Progress (WIP) versie van Rhino. Deze WIP builds zijn de plek om toekomstige functies, zoals SubD ondersteuning, Grasshopper 2, een nieuwe real-time rendering engine en nog veel meer te testen.

Meer info: Serengeti en de WIP builds.

 
Conclusie
Rhino 6 bevat veel verbeteringen ten opzichte van Rhino 5. Dit is het lange wachten waard geweest en wanneer u de overstap maakt naar Rhino 6 zal dit zeker niet tegenvallen. Rhino 6 is alleen nog beschikbaar voor Windows gebruikers. Tot 15 mei 2018 is de overstap van een oudere versie naar Rhino 6 voor Windows bovendien extra voordelig. Er geldt een upgradekorting. Wanneer de versie voor Mac uit zal komen is niet bekend. Er is eerst gefocust op de ontwikkeling van Rhino 6 voor Windows en nu deze af is zal waarschijnlijk pas begonnen worden aan de versie voor de Mac. Het zal dus nog wel even duren voordat deze zal uitkomen.

Volledig overzicht van alle nieuw, aangepaste en verdwenen functies:
https://docs.mcneel.com/rhino/6/help/en-us/commandlist/newinrhino.htm

Neem voor meer informatie contact met op met Eric Eelman: 020-314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid