Rhino tips: Schema's

In deze blog bespreken we regelmatig handige ‘verborgen’ functies in Rhino waarmee veel tijd bespaard kan worden. Met deze keer een Rhino Workspace instelling via Windowsregistersleutels: Schema’s

09 schemas

Rhino Workspace instellingen kunnen worden opgeslagen en hersteld met behulp van een schema.

Schema's zijn Windowsregistersleutels (reg folders) die het volgende bevatten:

  • Commando defaults.
  • Dialoog venster posities.
  • Alle instellingen in de Rhino opties pagina's zoals aliassen, vormgeving en kleureninstellingen, muisinstellingen, renderinstellingen en sneltoetsen.
  • Onlangs gebruikte bestandslijst.
  • De werkruimte (werkbalk verzameling) die wordt gebruikt en de bijbehorende indeling.
  • Of plug-ins worden geladen of niet kan niet via Schema's worden bestuurd.

Om een schema op te slaan moet een snelkoppeling met de bestemming C:\Program Files\Rhino 6\System\Rhino.exe" /Scheme=MijnSchema* [of... Rhino5. exe...] gemaakt worden. Start Rhino hiermee. Stel vervolgens uw Rhino-werkruimte en opties in zoals u dat wilt. Uw instellingen worden opgeslagen in de registersleutel HKEY_CURRENT_USER \Software\McNeel\Rhinoceros\6.0\Scheme: MijnSchema* [of... \ 5.0 \...].

Als u er bekend mee bent, kunt u regedit gebruiken om uw gegevens rechtstreeks in het Windows-register te bewerken. Het is mogelijk om een willekeurig aantal verschillende snelkoppelingen of schema's te maken, wat kan helpen als er meer dan één Rhino-gebruiker van dezelfde machine gebruik maakt.

Meer uitgebreidere informatie over het werken met schema's in Rhino.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* MijnShema = voorbeeldnaam. Hier mag een eigen naam voor het schema worden opgegeven.

Privacy- en Cookiebeleid