Sedar headquarters, Ahmed Darwish, rhino3d.com

Gabriel Spath, rhino3d.com

Shaynan Bashash, rhino3d.com

David, The Starship Cygnet, Rhino3d.com

Ryan Wynott, Rhino3d.com

ThomasAn, rhino3d.com

Michele Monterisi, rhino3d.com

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden. Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. Je kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar.  

Rhino 8 is uit!

Rhino 8 is beschikbaar en bevat veel vernieuwingen. Eric, onze Rhino specialist vertelt meer over de Rhino 8 release.

Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op:  of neem contact met ons op.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. Wij verkopen ook diverse plug-ins. Voor studenten, docenten en scholen zijn er: . Je kunt Rhino aanschaffen via onze webshop:  of door  met ons op te nemen.

 

 

 

Reverse Engineering is het creëren van modellen aan de hand van bestaande objecten.

Hierbij wordt niet een volledig nieuw ontwerp gemaakt. Een bestaand ontwerp wordt volledig opnieuw in 3D opgebouwd. Hiervoor kunnen verschillende programma’s en technieken gebruikt worden.

Één van de programma’s waarmee Reverse Engineering kan worden uitgevoerd is Rhino. Echter is Rhino geen programma waarmee automatisch reverse engineering mogelijk is. Wel zijn er technieken binnen Rhino die het mogelijk maken om ‘handmatig’ een bestaand ontwerp om te zetten naar een nieuw model. Meestal zal een bestaand ontwerp omgezet worden naar een point cloud of mesh, zodat deze als referentiemodel kan fungeren om het object te modelleren met NURB surfaces. Zo kunnen er lijnen uit een mesh gehaald worden met Rhino functies zoals Section of Contour. Om meteen van een set points een Surface te maken is alleen de Patch command een optie. Via PointCloudSection kunnen ook eerst curves gemaakt worden over de point cloud. Vervolgens kan hiermee de surface worden gemaakt. 

Via Rhino3d.com kunt u pdf's bestanden downloaden waarin processen worden beschreven om een gescande mesh te kunnen 3D printen.  Bovendien wordt getoond hoe een Mesh met reverse engineering vervangen kan worden door NURBS. Klik op onderstaande links voor de downloads:

Scan, Cleanup and Remodel
STL File Repair

Reverse Engineering is één van de moeilijkste dingen om te doen in Rhino. Er zijn geen trucjes en geautomatiseerde functies die het werk voor u doen. Er is echt kennis van Rhino voor nodig om een model goed te kunnen reproduceren. Gelukkig zijn er wel plug-ins die kunnen helpen om het reverse engineering proces iets makkelijker te maken. Hieronder volgen een aantal handige plug-ins voor reverse engineering:

RhinoResurf

Resurf

Mesh2Surface

2 Surface

Rhinoreverse

Op de website van McNeel staat een overzicht met nog meer producten en services voor reverse engineering. Let wel op: De genoemde producten en services op deze lijst kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen, waardoor de lijst wellicht niet helemaal actueel is en sommige producten of services niet meer bestaan.

Er zijn dus genoeg tools om met Rhino en gebruik van bestaande modellen naar een nieuwe model te gaan voor de herontwikkeling van een product.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020- 314 44 10.

 

ARThigh ARRhigh ARTChigh