Rhino plug-ins


Grasshopper
Grasshopper is een plug-in voor Rhino, waarmee bijzondere structuren in het model gegenereerd kunnen worden.  De plug-in wordt met succes ingezet als brug naar bouwkundig BIM software, die sterk aan regels is gebonden. Mooie bijkomstigheid is dat Grasshopper gratis is en geen programmeerkennis vereist. 
   
 Grasshopperwebsite
       
V-Ray
V-Ray is één van de bekendste render engines ter wereld en ook beschikbaar voor Rhino. De plug-in is compleet geïntegreerd in Rhino voor een optimale workflow. Voordeel is dat er snel en eenvoudig fotorealistische renderingen gemaakt kunnen worden. 
    vray for rhino 150px


Bongo
Bongo is een (geïntegreerde) animatie-uitbreiding voor Rhino. Dankzij keyframe animaties, is het mogelijk modellen te animeren. Daarnaast is het mogelijk om objecten te verplaatsen, te verschalen en te roteren, zonder dat deze geëxporteerd hoeven te worden. Bongo is met name geschikt voor animaties, zoals productpresentaties, procesvisualisaties en 3D gebruiksaanwijzingen.

 

   Bongowebsite

Orca3D
Orca3D is een bekende plug-in specifiek voor jacht- en scheepsontwerp. Met Orca 3D kunnen analyses en berekeningen worden gemaakt. 

 

   orcad3d
 


Flamingo
Flamingo wordt niet meer verkocht. Flamingo is een render plug-in, waarmee o.a. realistische transparante oppervlakken, spiegelende oppervlakken en schaduwen gerenderd kunnen worden. 

    Flamingo 2 Logo 1website 

 

 

 

ARThigh ARRhigh ARTChigh