Sedar headquarters, Ahmed Darwish, rhino3d.com

Gabriel Spath, rhino3d.com

Shaynan Bashash, rhino3d.com

David, The Starship Cygnet, Rhino3d.com

Ryan Wynott, Rhino3d.com

ThomasAn, rhino3d.com

Michele Monterisi, rhino3d.com

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden. Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. Je kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar.  

Rhino 8 is uit!

Rhino 8 is beschikbaar en bevat veel vernieuwingen. Eric, onze Rhino specialist verteld meer over de Rhino 8 release.

Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

Rhino 7 is uitgekomen. Eric Eelman, onze Rhino specialist vertelt u meer over de vernieuwingen .

Rhino 7 bevat heel veel nieuwe Features en Commands (meer dan 70). De grootste aanvulling is het toevoegen van SubD’s, waarmee organische vormen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn er aanvullingen voor bestaande functies. Door het toevoegen van extra functies bij verschillende Commands worden de mogelijkheden nog uitgebreider. We hebben lang op Rhino 7 gewacht, maar dit is echt een grote en interessante upgrade geworden. U zult niet teleurgesteld worden en upgraden is zeker de moeite waard. 

Rhino_7_knop_1.pngRhino_7_knop_2.pngRhino_7_knop_3.pngRhino_7_knop_4.pngRhino_7_knop_5.pngRhino_7_knop_6.pngRhino_7_knop_7.pngRhino_7_knop_8.pngRhino_7_knop_9.pngRhino_7_knop_10.pngRhino_7_knop_11.pngRhino_7_knop_12.pngRhino_7_knop_13.pngRhino_7_knop_14.png

SubD
Rhino 7 bevat een nieuw SubD geometrie type om flexibeler modelleren mogelijk te maken. Rhino's SubD's zijn nauwkeurig en herhaalbaar. Hierdoor kan een SubD worden omgezet in NURBS voor fabricage. Traditioneel zijn SubD-objecten Mesh gebaseerd en lenen ze zich goed voor meer benaderende vormen van modellering, zoals karaktermodellering en het creëren van gladde organische vormen. Rhino SubD objecten zijn echter hoge precisie Spline-gebaseerde oppervlakken. Ze introduceren een heel hoog nauwkeurig niveau in het proces van het creëren van complexe vrije vormen. Lees meer op de website van Rhino3d.com: SubD. 

 

SubD auto

 

Rhino.Inside.Revit
Rhino.Inside.Revit is een add-on, waarmee Rhino en Grasshopper in de Autodesk Revit omgeving geladen kunnen worden. Lees meer op de website van Rhino3d.com: Rhino.Inside.Revit

Rhino.Inside.Revit

 

QuadRemesh
Met het QuadRemesh commando kunt u snel een quad mesh maken van bestaande surfaces, solids, meshes of Subd's. Handig voor rendering, animatie, CFD, FEA en reverse-engineering. Kijk voor instructies op Rhino3d.com: Quad Remesh.

Rhino 7 mesh

 

Grasshopper (Player)
Met Rhino 7 wordt ook een nieuwe versie van Grasshopper geleverd. Omdat er in Rhino 7 veel nieuwe dingen zijn toegevoegd, betekent dat er in Grasshopper natuurlijk ook nieuwe componenten bij zijn gekomen. Dit om bijvoorbeeld het werken met SubD’s in Grasshopper ook mogelijk te maken. Er is nu ook een Grasshopper Player waarmee Grasshopper definities in Rhino geladen en uitgevoerd kunnen worden zonder het Grasshopper scherm open te hebben.

Overige verbeteringen

  • De presentatietools zijn verbeterd. Zo zijn bijvoorbeeld PBR materials toegevoegd, Denoisers en een LayerBook. 
  • Honderden bugs zijn opgelost en er zijn workflowverbeteringen, zoals Named Selections en Mold Making tools.
  • Rhino's display is nog sneller geworden. Kijk voor een filmpje op de website van Rhino3d.com: Rhino Display.
  • Interface. Omdat er veel wijzigingen zijn doorgevoerd, is bij sommige Commands de interface veranderd. Menu's zien er hierdoor bij een aantal functies anders uit. Tevens zijn de weergave en de renderprestaties in de (Detail) Viewports verbeterd.
  • Documentatie: er zijn onderdelen van de documentatieworkflows verbeterd en nieuwe documentatietools toegevoegd, zoals gradient en transparant hatches. 

 

Handig om te weten
Rhino 7 - System Requirements (rhino3d.com).
Een Rhino 7 licentie werkt zowel op Windows of Mac.
De LAN Zoo Server moet geüpdatet worden voor Rhino 7. Kijk voor de details op: Zoo upgrade
De huidige Flamingo, Bongo en de meeste Rhino 6 plugins werken gewoon in Rhino 7.
Penguin en Brazil zijn stopgezet en werken niet in Rhino 7.
Een compleet overzicht van wat er nieuw is in Rhino 7: Rhinoceros Help - New in Rhino 7 | Rhino 3-D modeling (mcneel.com)

Neem voor meer informatie en de aanschaf van Rhino contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ARThigh ARRhigh ARTChigh