Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

In deze blog bespreken we regelmatig handige ‘verborgen’ functies in Rhino waarmee veel tijd bespaard kan worden. Met deze keer: de beste weergave van Background bitmaps.

Met de opdracht BackgroundBitmap kunnen achtergrond bitmaps geplaatst worden.
Hierbij moet echter opgelet worden dat groter niet altijd beter is. Rhino gebruikt OpenGL om alles wat je in een venster ziet weer te geven. Afbeeldingen (bitmaps) worden behandeld als OpenGL-texturen. OpenGL heeft beperkingen en specifieke vereisten waaraan moet worden voldaan om texturen te maken:

1. De beeldafmetingen moeten een veelvoud van twee zijn in zowel breedte als hoogte
(d.w.z. 512x512, 1024x512, 2048x4906, enz.).
2. De totale beeldgrootte mag niet groter zijn dan de beperkingen die worden opgelegd door de video hardware of het videostuurprogramma. Dit is afhankelijk van de videokaart. 

Als er niet aan deze criteria wordt voldaan, dan wordt de afbeelding niet weergegeven. 

Vanwege de bovenstaande beperkingen probeert Rhino ervoor te zorgen dat alle afbeeldingen aan deze regels voldoen. In de gevallen dat dit niet automatisch lukt, moet het formaat van de afbeelding van tevoren worden aangepast. Als u in Rhino 7 naar Tools > Options... > Rhino Options > View > OpenGL gaat ziet u wat de maximale grootte van een textuur voor uw videokaart kan zijn bij Maximum Viewport size en Maximum Texture size.

 24 backgroundbitmap
 
Problemen oplossen 
Wanneer u problemen met background bitmaps wilt oplossen, moet u eerst zorgen dat het videostuurprogramma van de fabrikant van uw videokaart is geüpdatet naar de nieuwste versie. Ook kunt u proberen het formaat van uw afbeeldingen zelf te wijzigen met behulp van uw favoriete fotobewerkingsprogramma, zodat ze aan de juiste criteria voldoen. 
 
Over het algemeen worden de meeste videokaarten afbeeldingsformaten van 2048 x 2048 ondersteunt. Houd er rekening mee dat ondanks dat een afbeelding met een resolutie van 1000000 x 1000000 geladen kan worden, Rhino deze resolutie niet zal gebruiken. Wellicht kan een resolutie van 2048 x 2048 te laag zijn om de gewenste details te zien, maar als 2048 x 2048 de limiet van uw videokaart is, dan is dat de maximale resolutie die Rhino zal gebruiken. Wanneer de videokaart een hogere resolutie ondersteunt, dan kunt u die natuurlijk gebruiken
 
Als een afbeelding wordt weergegeven als een witte rechthoek, kunt u proberen dit op te lossen door lengte van de korte zijde van de afbeelding te wijzigen in een waarde (in pixels) die deelbaar is door vier.
 
Neem voor meer informatie contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10. 
 
 

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh