Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

In deze blog bespreken we regelmatig handige ‘verborgen’ functies in Rhino waarmee veel tijd bespaard kan worden. Deze keer behandelen we Drag ’n Drop.

07 drag n drop mouse

Wanneer een met Rhino te openen bestand in een Rhino venster gesleept wordt, verschijnt er een dialoog met de volgende keuzes: Open file, Insert file, Import file of Attach file. Kies de gewenste optie en klik op OK. Zo simpel is het.

07 drag n drop

Deze methode is een stuk handiger dan navigeren via het bestand browservenster. Dit is mogelijk met elk bestandstype dat Rhino kan openen, zoals 3DM, IGES, STEP, etc... Er kunnen ook meerdere bestanden versleept worden om deze tegelijkertijd te openen.

 07 drag n drop rvb

Zelfs RhinoScript (*.rvb) bestanden kunnen naar het Rhino venster versleept worden om een script te laden. Er zijn verschillende methodes om scripts automatisch toe te voegen aan opstartscripts van Rhino zodat ze meteen bij het openen van Rhino gestart worden. Ook opdracht aliassen om scripts uit te voeren kunnen worden toegevoegd. Zie RhinoScript Help en Aliases Help voor meer informatie hierover.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh