Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

In deze blog bespreken we regelmatig handige 'verborgen' functies in Rhino waarmee veel tijd bespaard kan worden. Met deze keer: Selectiefilters.

Rhino selectiefilters

Rhino heeft standaard de mogelijkheid om vooraf via Selection Filters (op de balk onderaan het scherm) in te stellen welk type objecten geselecteerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om dit tijdens een functie tijdelijk in te stellen. In veel gevallen kunnen namelijk tijdens acties met het toetsenbord (Command Line) filters geactiveerd worden, zoals bijvoorbeeld crv om alleen curves te filteren. Wanneer bijvoorbeeld een rand (Edge) van een vlak (Surface) gebruikt moet worden om iets te trimmen, dan kan de Trim functie gestart worden en vervolgens bij Select cutting objects crv ingetypt worden gevolgd door Enter om de rand (= een curve) te selecteren in plaats van het complete vlak. Zo is het niet nodig om eerst met DupEdge een curve te maken voor de Trim actie.

Dit kan ook in een macro verwerkt worden zodat er een button gemaakt kan worden voor deze actie.
Voor splitten (als de Surface reeds geselecteerd is) ziet de macro er zo uit ! split pause crv en voor trimmen (als de Surface niet geselecteerd is) is dit ! trim crv pause + <Enter>.

Kijk voor uitleg over het maken van macro’s in Rhino op: https://wiki.mcneel.com/rhino/basicmacros.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10. 

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh