Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

Deze Rhino tip gaat over het vastzetten van de lijn lengte oftewel de Lijn lengte constraint.

08 line length constraint 1

Lijnen kunnen geplaatst worden door op een plek voor het begin- en eindpunt te klikken of door middel van waarden voor de coördinaten van deze punten in te typen. Er is echter ook een andere manier waarbij de lengte van de lijn vastgezet wordt.

 08 line length constraint 2 08 line length constraint 3

Wanneer na het selecteren van het beginpunt een waarde numeriek ingevoerd wordt in de Command Line, zal de lengte van de lijn vastgezet worden naar deze waarde ongeacht de locatie die voor het eindpunt gekozen wordt en de methode die daar voor gebruikt wordt. De richting van het te plaatsen punt is nog helemaal vrij te bepalen. Alleen de afstand tot het eerste punt blijft gelijk.

08 line length constraint 4 08 line length constraint 5

De lengte hoeft niet met Enter bevestigd wordt, maar wanneer dit wel gedaan wordt, dan zal de weergave wijzigen. Zonder Enter wordt alleen het deel lijn zwart weergegeven met de opgegeven lengte. Als de lengte met Enter bevestigd is, dan zal ook de rest van de lijn tussen de twee aangegeven punten worden weergegeven in het wit. De waarde van de lengte kan tussentijds nog gewijzigd worden, zowel wanneer de waarde zonder of met Enter opgegeven is.

Het vastzetten van de lengte werkt ook voor Polyline segmenten en andere vergelijkbare gevallen. De afstand beperking kan ook handig zijn bij het plaatsen van punten in een curve, het verplaatsen van objecten, etc.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh