Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

Deze Rhino tip gaat over het gebruik van een schema in Rhino.

09 schemas

Rhino Workspace instellingen kunnen worden opgeslagen en hersteld met behulp van een schema. Schema's zijn Windowsregistersleutels (reg folders) die het volgende bevatten:

  • Commando defaults.
  • Dialoog venster posities.
  • Alle instellingen in de Rhino opties pagina's zoals aliassen, vormgeving en kleureninstellingen, muisinstellingen, renderinstellingen en sneltoetsen.
  • Onlangs gebruikte bestandslijst.
  • De werkruimte (werkbalk verzameling) die wordt gebruikt en de bijbehorende indeling.
  • Of plug-ins worden geladen of niet kan niet via Schema's worden bestuurd.

Om een schema op te slaan moet een snelkoppeling met de bestemming C:\Program Files\Rhino 6\System\Rhino.exe" /Scheme=MijnSchema* [of... Rhino5. exe...] gemaakt worden. Start Rhino hiermee. Stel vervolgens uw Rhino-werkruimte en opties in zoals u dat wilt. Uw instellingen worden opgeslagen in de registersleutel HKEY_CURRENT_USER \Software\McNeel\Rhinoceros\6.0\Scheme: MijnSchema* [of... \ 5.0 \...].

Als u er bekend mee bent, kunt u regedit gebruiken om uw gegevens rechtstreeks in het Windows-register te bewerken. Het is mogelijk om een willekeurig aantal verschillende snelkoppelingen of schema's te maken, wat kan helpen als er meer dan één Rhino-gebruiker van dezelfde machine gebruik maakt.

Meer uitgebreidere informatie over het werken met schema's in Rhino.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* MijnShema = voorbeeldnaam. Hier mag een eigen naam voor het schema worden opgegeven.

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh