Rhino cursus

Wij geven diverse Rhino cursussen en trainingen. Dit doen wij op onze vestiging in Amsterdam, bij u op locatie of via een interactieve online training. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Kijk voor meer informatie op Rhino cursussen of neem contact met ons op: 020 - 314 44 10.

Rhino software

Rhino licenties zijn permanent en geschikt voor zowel Windows als Mac. U kunt Rhino aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: Rhino kopen. U kunt ook contact met ons opnemen: 020 - 314 44 10. Wij leveren ook de plug-ins voor Rhino. 

De Rhino tip gaat dit keer over: Fillet Solid Edges in Rhino.

Maak de vorm met scherpe randen en maak er een closed (solid) polysurface van. Controleer of het inderdaad gesloten is met Rhino > Edit > ObjectProperties > Object > Details (knop). Met behulp van de opdracht ShowEdges in de modus NakedEdges kan dit ook gecontroleerd worden.

 

14 fillet solid edges 1 14 fillet solid edges 2

 

Maak de Fillet met de grootste straal eerst met de opdracht FilletEdge en selecteer alle aangrenzende randen die u met deze straal wilt afronden. Vul eventueel de gaten die bij het maken zijn ontstaan.

Maak vervolgens de kleinere Fillets , selecteer wederom alle aangrenzende randen die deze afronding nodig hebben (eventueel inclusief de randen die zijn gemaakt door de grotere Fillets). Controleer opnieuw of de vorm gesloten is.

Wanneer alle randen van een object dezelfde radius moeten krijgen, dan kan het Fillet commando gestart worden. Vervolgens kan alles met een Window selectie geselecteerd worden om in een keer alle randen af te ronden.

In het geval het volgen van bovenstaande stappen niet werkt, dan zijn hier zijn enkele voorbeelden van uitgebreidere en geavanceerde filleting technieken te vinden: Advanced Filleting.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rhinoceros

Rhinoceros of Rhino 3D is ontwerpsoftware waarmee heel nauwkeurig 3D modellen gemaakt kunnen worden. Rhino is populair onder architecten, product designers, sieraadontwerpers, jachtbouwers en fashion designers. Met Rhino 3D kunnen vrije vormen gemaakt worden.  Elk idee kan worden vertaald naar een 3D model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook de mogelijkheid om modellen productiegereed te maken. 

Rhino.nl is een initiatief van MacroCad. U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van Rhinoceros. Wij geven Rhino cursussen, leveren software & plug-ins en bieden support en advies. Dit doen wij al meer dan 20 jaar. 

 

 

Klantervaring Sea Level


“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea Level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

ARThigh ARRhigh ARTChigh