Onbegrensde mogelijheden

3D technieken zoals ontwerpen op de computer en 3D printen worden steeds vaker toegepast binnen de sieradenbranche. Veel goud- en zilversmeden en sieraadontwerpers vinden het inzetten van 3D technieken spannend. Komt het ambacht niet in ‘gevaar’? De geluiden uit de markt van vakmensen die wel 3D technieken gebruiken zijn heel positief. De combinatie van het eeuwenoude ambacht met 3D technieken vergroot mogelijkheden en opent nieuwe deuren. 


Vormvrijheid
MacroCad heeft speciaal voor goud- en zilversmeden en sieraadontwerpers de training Sieraden ontwerpen op de computer met Rhino en 3D printen ontwikkeld. Tijdens de training wordt met Rhino gewerkt. Werken met Rhino betekent veel vormvrijheid. Elk idee kan worden vertaald naar een 3D ontwerp (3D model). Dit betekent niet dat schetsen overbodig wordt. Veel creatieve ontwerpers vinden het prettig om eerst een schets op papier te maken. Deze schets kan een mooie basis vormen voor het ontwerp. Naast het werken met vrije vormen biedt ontwerpen op de computer nog veel meer voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld maten snel worden gewijzigd en verschillende versies worden vergeleken. Ook is het mogelijk om hele complexe ontwerpen te maken. Zelfs ontwerpen die op papier onmogelijk zijn. Een ander groot pluspunt is de presentatie. Klanten kunnen bij maatwerkopdrachten vooraf al een heel realistisch beeld van het eindresultaat zien.


3D scanning en 3D printing

3D scanning wordt steeds vaker naast 3D printing ingezet. Met een 3D scanner kan een bestaand object binnen een paar minuten vertaald worden naar een computermodel. Dit bespaart veel tijd. Vervolgens is het mogelijk om het model te bewerken. Als laatste stap kan aan de slag worden gegaan met 3D printing. Met een 3D printer is het bijvoorbeeld mogelijk om een wasmodel te printen. Ook kan in goud of zilver worden geprint. Het aanbod aan 3D printmaterialen is groot.


Training
Onze training is volledig gericht op de sieradenbranche. We werken met zelfontwikkeld Nederlandstalig cursusmateriaal. Eric Eelman, is onze Rhino specialist en geeft de cursus. Onze training is oplossingsgericht. U leert niet om te ontwerpen, maar om het ontwerpproces te automatiseren. Het werken met vrije vormen vormt een groot onderdeel van de training. Daarnaast komen 3D scannen en 3D printen aan bod. Wij vinden persoonlijke begeleiding en service heel belangrijk. Daarom is er per cursus plaats voor maximaal vijf personen. Door een klein aantal cursisten is er ruimte voor interactie. Het is ook mogelijk om een eigen concrete opdracht mee te nemen, zodat we samen kunnen kijken hoe we deze kunnen oplossen en uitvoeren. Daarnaast bieden wij een jaar lang gratis telefonische support. 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of kijk op:  Sieraden ontwerpen op de computer met Rhino en 3D printen.

 

Krullen ring Arion websiteLab Array pk websitePeer website Rhino

Privacy- en Cookiebeleid

ARThigh ARRhigh ARTChigh