Rhino tip: layout in elke gewenste vorm

RHINO TIP: LAYOUT IN ELKE GEWENSTE VORM

Standaard kunnen layout views in Rhino alleen rechthoekig zijn. Wanneer een andere vorm voor detail views gewenst is, dan kunnen met behulp van een wit gekleurd vlak de details in een layout in elke vorm gemaakt worden.  

 

Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld.

 Rhino Layout 1

 

Hieronder staat omschreven hoe u dit kunt doen:

Stappen

1. Stel een layout op met één of meer details.
2. Schaal de details naar wens.
3. Teken in de layout een rechthoek tot de hoeken van de pagina.

Rhino Layout 2

 

4. Teken in de layout de detailvormen. Gebruik hiervoor een platte curve: Circle, Curve, InterpCrv, Rectangle, enz.

Rhino layout 3

 

5. Maak een solid hatch aan met behulp van de rechthoek aan de tekenrand en de detailvormen als de randen voor de hatch.
6. Maak de kleur van het vlak wit.

Rhino 4 layout

7. Maak de layout verder af.
8. Print.

Het is nog niet bekend of Rhino 6 wel de mogelijkheid zal bieden om te werken met details die gemaakt kunnen worden van elk gesloten curve.


Tips

  • Probeer de History functie eens aan te zetten en maak dan de solid hatch aan. Als de randen aangepast worden, zal de hatch automatisch updaten.
  • Gebruik Draw Order om uw tekst, titelblokken, afmetingen op de voorgrond te houden. Het kan vervelend zijn als de tekst of dimensies die u zoekt, achter de hatch verdwenen zijn.
  • Een hatch is niet te trimmen. Als u nog een detail aan de pagina wilt toevoegen, zult u het vlak moeten verwijderen en de nieuwe vorm moeten tekenen alvorens de hatch opnieuw te maken.
  • U kunt geen detail (zelfs een rechthoekige) boven de hatch brengen. Hatch heeft altijd een prioriteit boven details om op de voorgrond te liggen.

 

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid