Regelmatig zal Eric Eelman, onze Rhino specialist, in deze blog handige 'verborgen' functies in Rhino behandelen waarmee veel tijd bespaard kan worden. Deze week gaat hij in op de Tab vergrendeling. 

De Tab toets heeft in Rhino meerdere verborgen functies die werken met verschillende functies waaronder het vastzetten van richting en radius.

01 tab

Richting vastzetten met Tab
Wanneer bij commando’s zoals Line en Scale na het eerste punt en voor de tweede klik eerst op de Tab wordt gedrukt, zal de richting tussen het eerste punt en de plaats waar de muisaanwijzer staat vastgezet worden. Als de richting eenmaal is vastgezet kan er langs deze as bewogen worden om het tweede punt te plaatsen. Dit werkt met iedere (2D of 3D) functie die twee punten vereist voor een richting input en kan ook erg handig zijn in combinatie met Object Snaps en Ortho mode.


Afbeelding 1: geen vergrendeling

Rhino tab 

Afbeelding 2: richting vergrendeling

Rhino tab

Afbeelding 3: radius vergrendeling

Rhino tab 3

Radius vastzetten met Tab
Als de Tab knop voor een tweede keer wordt ingedrukt zal in plaats van de richting de radius voor het tweede punt vastgezet worden op de plek waar de muisaanwijzer zich op dat moment bevindt. Bij de derde keer klikken op de Tab wordt de radius vergrendeling opgeheven en is het tweede punt weer vrij te bewegen en te plaatsen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.