In deze blog bespreken we regelmatig handige ‘verborgen’ functies in Rhino waarmee veel tijd bespaard kan worden. Deze keer behandelen we Drag ’n Drop.

07 drag n drop mouse

Wanneer een met Rhino te openen bestand in een Rhino venster gesleept wordt, verschijnt er een dialoog met de volgende keuzes: Open file, Insert file, Import file of Attach file. Kies de gewenste optie en klik op OK. Zo simpel is het.

07 drag n drop

Deze methode is een stuk handiger dan navigeren via het bestand browservenster. Dit is mogelijk met elk bestandstype dat Rhino kan openen, zoals 3DM, IGES, STEP, etc... Er kunnen ook meerdere bestanden versleept worden om deze tegelijkertijd te openen.

 07 drag n drop rvb

Zelfs RhinoScript (*.rvb) bestanden kunnen naar het Rhino venster versleept worden om een script te laden. Er zijn verschillende methodes om scripts automatisch toe te voegen aan opstartscripts van Rhino zodat ze meteen bij het openen van Rhino gestart worden. Ook opdracht aliassen om scripts uit te voeren kunnen worden toegevoegd. Zie RhinoScript Help en Aliases Help voor meer informatie hierover.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.