Deze Rhino tip gaat over het gebruik van een schema in Rhino.

09 schemas

Rhino Workspace instellingen kunnen worden opgeslagen en hersteld met behulp van een schema. Schema's zijn Windowsregistersleutels (reg folders) die het volgende bevatten:

  • Commando defaults.
  • Dialoog venster posities.
  • Alle instellingen in de Rhino opties pagina's zoals aliassen, vormgeving en kleureninstellingen, muisinstellingen, renderinstellingen en sneltoetsen.
  • Onlangs gebruikte bestandslijst.
  • De werkruimte (werkbalk verzameling) die wordt gebruikt en de bijbehorende indeling.
  • Of plug-ins worden geladen of niet kan niet via Schema's worden bestuurd.

Om een schema op te slaan moet een snelkoppeling met de bestemming C:\Program Files\Rhino 6\System\Rhino.exe" /Scheme=MijnSchema* [of... Rhino5. exe...] gemaakt worden. Start Rhino hiermee. Stel vervolgens uw Rhino-werkruimte en opties in zoals u dat wilt. Uw instellingen worden opgeslagen in de registersleutel HKEY_CURRENT_USER \Software\McNeel\Rhinoceros\6.0\Scheme: MijnSchema* [of... \ 5.0 \...].

Als u er bekend mee bent, kunt u regedit gebruiken om uw gegevens rechtstreeks in het Windows-register te bewerken. Het is mogelijk om een willekeurig aantal verschillende snelkoppelingen of schema's te maken, wat kan helpen als er meer dan één Rhino-gebruiker van dezelfde machine gebruik maakt.

Meer uitgebreidere informatie over het werken met schema's in Rhino.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* MijnShema = voorbeeldnaam. Hier mag een eigen naam voor het schema worden opgegeven.