Dit keer gaan wij in op de verschillende selectiemethodes in Rhino. 

10 selectie methodes 1

10 selectie methodes 2

10 selectie methodes 3

Wat veel gebruikers wellicht weten is dat er verschillende selectiemethodes zijn, waaronder met kaders. Wanneer er een selectiekader van links naar rechts (kader met doorlopende lijnen) wordt gemaakt, zullen objecten geselecteerd worden die zich volledig in het kader bevinden. Als het kader van rechts naar links (kader met stippellijnen) wordt gemaakt, dan zullen alle objecten die deels in het kader zitten geselecteerd worden.

Om te voorkomen dat met deze selectiemethodes met kaders objecten per ongeluk verschoven worden, kan de Alt knop ingedrukt gehouden worden tijdens de selectie.

Zorg wel dat de selectiemethode in Rhino Options > Mouse op Combo staat om beide methodes te kunnen gebruiken

Als de selectie gestart wordt met het commando Select (en door meteen een kader te slepen) kan met het intypen van een C of W de ingestelde Combo optie overruled worden. Met de C worden, ongeacht of er een kader van links naar rechts gemaakt wordt of andersom, altijd de objecten geselecteerd die zich deels in het kader bevinden. Als de W wordt ingetypt worden altijd alleen de volledig omsloten objecten geselecteerd.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.