De Rhino tip gaat dit keer over: Fillet Solid Edges in Rhino.

Maak de vorm met scherpe randen en maak er een closed (solid) polysurface van. Controleer of het inderdaad gesloten is met Rhino > Edit > ObjectProperties > Object > Details (knop). Met behulp van de opdracht ShowEdges in de modus NakedEdges kan dit ook gecontroleerd worden.

 

14 fillet solid edges 1 14 fillet solid edges 2

 

Maak de Fillet met de grootste straal eerst met de opdracht FilletEdge en selecteer alle aangrenzende randen die u met deze straal wilt afronden. Vul eventueel de gaten die bij het maken zijn ontstaan.

Maak vervolgens de kleinere Fillets , selecteer wederom alle aangrenzende randen die deze afronding nodig hebben (eventueel inclusief de randen die zijn gemaakt door de grotere Fillets). Controleer opnieuw of de vorm gesloten is.

Wanneer alle randen van een object dezelfde radius moeten krijgen, dan kan het Fillet commando gestart worden. Vervolgens kan alles met een Window selectie geselecteerd worden om in een keer alle randen af te ronden.

In het geval het volgen van bovenstaande stappen niet werkt, dan zijn hier zijn enkele voorbeelden van uitgebreidere en geavanceerde filleting technieken te vinden: Advanced Filleting.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.